Wernerweb

Økonomi nyheter

Egenkapital

Du må derfor ta med deg 15% av kjøpesummen fra egen lomme for å kjøpe et hus med huslån. Tar du opp et huslån med 85% lån kan du få deg lån ned i 2%. Putter du mer penger inn i huset kan du kanskje få ned renten litt, men dette er vanskelig på huslån. Bankene tjener så lite penger på huslån at det ikke er mye å hente for bankene ved å redusere renten litt.

Bil og bobilån er bedre eksempler. Du kan kjøpe deg en bil med 100% lån til rundt 4-5%. Putter du noe penger inn i kjøpet som egenkapital kan du fort få ned renten med 1% til 2% hos den rette banken. Det samme konseptet gjelder når du søker billig forbrukslån uten sikkerhet.

Sikkerhet

Forbrukslån er lån uten sikkerhet

Når bankene ikke krever sikkerhet i form av kjøpsobjekt tar de sikkerhet hvis du har denne på en annen måte. En slik måte å stille sikkerhet på er å bruke en annen person. Tar ikke banken pant i bilen du har kjøpt kan du tilby en venn eller et familiemedlem som sikkerhet. Medsøkere er nettopp det, sikkerhet. Det er ingen annen grunn for bankene å ta i mot underskriften til en annen person enn å bruke denne andre personen som sikkerhet. På denne måten kan de føle seg litt sikrere på at noen betaler om dette ikke skulle være deg.

Du må derfor passe på at du får kombinert faktorene med sikkerhet, som gir lavere rente, og ved å putte inn andre mekanismer for lavere rente. God økonomi er beste hjelpen på vei mot bedre rente.

https://www.dagbladet.no/tema/15-tips-til-bedre-okonomi/64291266